HR+++ glas: de hoogste isolatiewaarde

HR+++ glas is het meest isolerende glas dat momenteel verkrijgbaar is. In dit artikel bespreken we wat HR+++ glas is, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Wat is HR+++ glas?

HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, bestaat uit drie glasplaten met twee spouwen. De spouwen zijn gevuld met een edelgas, meestal argon, dat een isolerende werking heeft. De randen van het glas zijn afgesloten met een speciale kit, zodat er geen lucht tussen kan komen. Daarnaast is HR+++ glas voorzien van een coating die de warmte binnenhoudt en de kou buiten. Hierdoor heeft HR+++ glas de hoogste isolatiewaarde van alle glassoorten.

Voordelen

HR+++ glas biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere glassoorten, zoals:

  • Energiebesparing: Door de hoge isolatiewaarde gaat er minder warmte verloren en hoeft de verwarming minder hard te werken. Hierdoor bespaar je op je energierekening.
  • Comfort: HR+++ glas zorgt voor meer comfort in huis doordat er minder tocht en koudestraling is.
  • Geluidsisolatie: Door de dikkere glasplaten en de spouwen heeft HR+++ glas ook een goede geluidsisolatie.
  • Verhoging van de woningwaarde: HR+++ glas kan bijdragen aan een hogere woningwaarde, omdat het een duurzame en energiezuinige keuze is.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Bij de aanschaf van HR+++ glas is het belangrijk om op een aantal zaken te letten:

  • Draagkracht van het kozijn: HR+++ glas is zwaarder dan enkel of dubbel glas. Het is daarom belangrijk om te controleren of het kozijn voldoende draagkracht heeft voor het nieuwe glas.
  • Geschiktheid voor de woning: Niet alle woningen zijn geschikt voor HR+++ glas. Bijvoorbeeld als de kozijnen niet goed sluiten, of als er veel tocht en vochtproblemen zijn. Laat daarom altijd een deskundige beoordelen of HR+++ glas geschikt is voor jouw woning.
  • Kosten: HR+++ glas is duurder dan enkel of dubbel glas, maar biedt wel meer energiebesparing. Het is daarom belangrijk om de kosten en baten tegen elkaar af te wegen.

HR+++ glas

HR+++ glas biedt de hoogste isolatiewaarde en kan bijdragen aan een duurzamere en energiezuinigere woning. Het biedt meer comfort en geluidsisolatie, en kan bijdragen aan een hogere woningwaarde. Bij de aanschaf is het belangrijk om te letten op de draagkracht van het kozijn, de geschiktheid voor de woning en de kosten. Laat daarom altijd een deskundige beoordelen of HR+++ glas geschikt is voor jouw woning en wat de kosten en baten zijn.