Hoeveel kosten kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden bij huiseigenaren vanwege hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en isolerende eigenschappen. Maar wat zijn de kosten van kunststof kozijnen? In dit artikel bekijken we de verschillende factoren die de prijs beïnvloeden en geven we een indicatie van de kosten.

Verschillende factoren die de prijs beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de kosten van kunststof kozijnen beïnvloeden. Hieronder hebben we de belangrijkste factoren op een rijtje gezet.

  1. Aantal kozijnen De prijs van kunststof kozijnen hangt grotendeels af van het aantal kozijnen dat je nodig hebt. Hoe meer kozijnen je nodig hebt, hoe hoger de totaalprijs zal zijn.
  2. Afmetingen De afmetingen van de kozijnen zijn ook van invloed op de prijs. Hoe groter de kozijnen, hoe hoger de prijs zal zijn.
  3. Type kozijn Er zijn verschillende soorten kozijnen, zoals draaikiepramen, schuiframen en vaste ramen. Elk type kozijn heeft zijn eigen prijs.
  4. Glassoort De glassoort die je kiest heeft invloed op de prijs. Hoe beter de isolatiewaarde van het glas, hoe hoger de prijs.
  5. Extra opties Extra opties, zoals ventilatieroosters, horren en zonwering, hebben invloed op de prijs.

Indicatie van de kosten

De kosten van kunststof kozijnen zijn afhankelijk van bovengenoemde factoren. Hieronder geven we een indicatie van de prijzen van kunststof kozijnen per m², inclusief btw en montagekosten.

  • Draaikiepraam: € 700 – € 900 per m²
  • Schuifraam: € 800 – € 1.000 per m²
  • Vast raam: € 500 – € 700 per m²

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van het gekozen merk en de leverancier. Het is daarom verstandig om meerdere offertes op te vragen en deze goed met elkaar te vergelijken.

Kosten kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een duurzame en isolerende oplossing voor je woning. De kosten van kunststof kozijnen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal kozijnen, de afmetingen, het type kozijn, de glassoort en eventuele extra opties. De prijzen variëren van € 500 tot € 1.000 per m², inclusief btw en montagekosten. Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen en deze goed met elkaar te vergelijken om de beste deal te krijgen.